Ludzie od wieków marzą o prawdziwej miłości. Platoniczne uczucie zazwyczaj przeradza się w miłość fizyczną. Czasem jednak zdarzają się sytuacje, gdzie spada nasze libido. Szybki tryb życia, stres, problemy życiu codziennym to główne przyczyny zmniejszenia chęci na seks. Apetyt na figle wymaga czasem podkręcenia. Od wieków w tym celu wykorzystywano afrodyzjaki. Na szczęście nie musisz się truć chemikaliami z apteki – natura zdążyła się o nas postarać. Dała nam Kakao!

Jak Cię widzą, tak Cię piją!

Nie wszyscy zdajemy sobie sprawę z iloma odmianami kakao spotykamy się w sklepach. Ważne jest, aby wybrać to najwyższej jakości. Należy uważać na kakao przetwarzane mechanicznie, które jest pełne pestycydów. Najlepsze to takie, które przygotowywane jest tradycyjnie – zwane ceremonialnym. Ziarno kakaowca nie na marne nazywane jest pokarmem bogów oraz czarnym złotem Majów. Starożytni Majowie i Aztekowie używali Kakao do celów duchowych i ceremonialnych. To przetworzone – posiada bardzo mało lub nawet zero energii duchowej – a przecież to tutaj jest najważniejsze.

Ciesz się miłością na nowo!

Kakao zawiera cenną fenyloetyloamine, która nazywana jest narkotykiem miłości. Jest to substancja, która pozwala intensywniej przeżywać orgazm. Anandamid, czyli substancja podobna do THC zawartego w konopiach indyjskich, działa uspokajająco, przeciwbólowo a ponadto poprawia nastrój i zwiększa ochotę na seks. Kakao zawiera również argininę – naturalną Viagrę. Arginina zwiększa ilość krwi dostarczanej do członka po zadziałaniu bodźca erogennego. Sprzyja to znacznie uzyskaniu wzwodu i powoduje erekcję. Należy pamiętać, że tylko najwyższej jakości kakao zadziała jak afrodyzjak. Nie liczmy, że mleczny wyrób czekolado podobny zapewni nam niesamowite doznania w sypialni.

Zainwestuj w zdrowie!

Kakao jest źródłem wielu składników odżywczych. Pokarm bogów uznawany jest za najlepsze źródło magnezu, dobrze przyswajalnego wapnia oraz najlepsze naturalne źródło żelaza. W ziarnach kakaowca znajdziemy również witaminy C, E i B. Należy pamiętać o tym, że kakao produkowane masowo nie zawiera tych składników. Ulegają one zniszczeniu podczas produkcji w wysokiej temperaturze.

Jak się za to zabrać?

Aby w pełni skorzystać z mocy produktu, najpierw doceńmy aromat naszego kakao. Pozwólmy delektować się nim, za pomocą zmysłu węchu. Następnie skosztujmy małymi porcjami, starając się wypełnić smakiem całe podniebienie. W trakcie spożywania kakao pomyślmy o naszym partnerze i o łączących was więziach. Pozwól by wasze dusze zetknęły się, nim zetkną się wasze ciała.

Kakao ceremonialne możesz zakupić tutaj

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *